Obučena za uspeh


Tridesetogodišnja Suzana Jeremić je dizajnerka po struci, ali sticajem okolnosti počela je da radi kao kuvarica u jednom beogradskom restoranu. Vremenom je na poslu napredovala, usavršila je zanat, ali satisfakciju u vidu bolje poslovne pozicije i zarade nije imala…Tek kada je prošla obuku kroz projekat Dress for Success Belgrade – Obučena za uspeh , napravila je iskorak. Na svim poljima!

Njena plata sada je veća za 20.000 dinara, a ubedila je pretpostavljene I da joj povere odgovorniji posao.

Osnaživanja žena kroz zapošljavanje i podršku snalaženju u poslovnom ambijentu cilj je ovog projekta koji se od pre izvesnog vremena realizuje i u Begradu, a po modelu koji vrlo uspešno funkcioniše u 127 gradova u 28 zemalja u svetu. Program se odnosi na ekonomsko osnaživanje žena, podršku pri zapošljavanju i savete za poslovno oblačenje žena.

Sandra Abramović, izvršna direktorka organizacije Dress for Success Belgrade ističe da je zapravo ideja da se ženama, naročito onima iz marginalizovanih grupa, pruži podrška da ostvare svoj pun potencijal.. Ona dodaje da je značaj podrške ženama na tržištu rada, podsticanje ekonomske nezavisnosi, obezbeđivanje poslovne odeće kao i mreže alatki za razvoj karijere, kako bi postigle maksimalne rezultate na poslu i u životu,
Prednovogodišnje druženje učesnica projekta propraćeno je i humanitarnim aspektom – svaka gošća donirala je po jedan odevni predmet.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.